Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Олена Головко повідомила ВРП про втручання в її професійну діяльність з боку адвоката

28 лютого 2019, 16:15

Суддя Третього апеляційного адміністративного суду Головко Олена Володимирівна повідомила, що 19 лютого 2019 року адвокат вчинив дії, які, на її думку, мають ознаки кримінального правопорушення, передбаченого статтею 376 Кримінального кодексу України (втручання в діяльність судових органів).

Зокрема, 19 лютого 2019 року вказана особа неодноразово телефонувала чоловікові судді з вимогою зустрітися.

Після зустрічі, яка відбулася близько 17:00 у торговельному центрі «Наша правда», адвокат звернувся до чоловіка судді з проханням посприяти вирішити адміністративну справу на користь позивача.

При цьому адвокат повідомив, що інформацію про його зв'язок із суддею Головко О.В. він дізнався з відкритого  реєстру декларацій родинних зв’язків судді, а номер телефону дізнався з відкритого реєстру адвокатів.

Суддя Головко О.В. зазначає, що про вказані дії  вона повідомила Генерального прокурора, прокурора Дніпропетровської області та Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури Дніпропетровської області.

Крім того, суддя висловила прохання розглянути питання щодо доцільності та можливості ініціювання питання про внесення змін до чинного законодавства щодо обмеження доступу до персональної інформації щодо суддів із метою уникнення впливу на здійснення судочинства.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Прес-центр судової влади України