Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представник Миколаївського апеляційного суду взяв участь у засіданні робочої групи з питань запобігання насильству

27 лютого 2019, 15:53

    26 лютого 2019 року представник Миколаївського апеляційного суду взяв участь у засіданні  робочої групи з питань координації дій щодо запобіганню та протидії домашнього насильства та насильства за ознакою статі.     

   Також у заході взяли участь представники поліції, медицини, освіти, громадських організацій, адміністрацій, центру вторинної правової допомоги.

    Вів засідання директор Департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Василенко С.М., який зауважив, що серед громадян, які звертаються із проблемою насильства у сім`ї є чоловіки, діти, похилі батьки, але найчастіше – це жінки.

    Було обговорено плани на рік, а саме проведення та підтримка щорічної акції «16 днів без насильства» та створення притулку для осіб, що постраждали від домашнього насильства.

    Представник поліції звітував щодо реагування на факти скоєння домашнього насильства. Так, у 2019 році вже складено 111 протоколів про адміністративні правопорушення по факту скоєння домашнього насильства. Наголосив, що в 2019 році планується утворення в Миколаївській області спеціального підрозділу поліції проти насильства «Поліна».

    Загалом на засіданні було обговорено порядок дій, які мають бути вчинені різними службами за фактом вчинення випадків домашнього насильства та обговорено план налагодження роботи між різними структурними підрозділами задля ефективної боротьби з домашнім насильством.

    Була проведена екскурсія по роботі самого центру соціальної служби для сім`ї, дітей та молоді, в якому із жертвами працює мобільна бригада соціально-психологічної допомоги, а  з насильниками – практичний  психолог.

 

 

За повідомленням прес-служби суду