Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваний у розбійному нападі та вбивстві 93-річної жінки утримуватиметься під вартою

27 лютого 2019, 15:47

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області 27 лютого 2019 року розглянув та задовольнив клопотання про застосування запобіжного заходу стосовно 56-річного чоловіка, який підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною четвертою статті 187 Кримінального кодексу України – розбій, спрямований на заволодіння чужим майном, поєднаного з заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, а також пунктом шостим частини другої статті 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, кваліфікуючою ознакою якого є умисне вбивство з корисливих мотивів.

За версією слідства, чоловік проник до будинку 93-річної потерпілої з метою заволодіння чужим майном. Так, усвідомлюючи суспільну небезпеку своїх дій і їх наслідків, умисно наносив декілька ударів жінці та здавлював шию руками. У результаті вищезазначених дій потерпіла померла на місці.

Продовжуючи здійснювати свій злочинний умисел, підозрюваний обшукав будинок 93-річної жінки та незаконно заволодів грошовими коштами потерпілої. Після чого, зник з місця події.

Дослідивши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів без права внесення застави.

Наразі тривають слідчі дії.

 

За повідомленням прес-служби суду