Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя поскаржився на тиск з боку народного депутата України

27 лютого 2019, 15:18

Суддя Запорізького районного суду Запорізької області Ачкасов Олександр Михайлович повідомив про звернення народного депутата України,  у якому висловлено прохання прискорити розгляд конкретної судової справи

До провадження судді надійшов обвинувальний акт із додатками кримінального провадження за обвинуваченням за статтею 368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою неправомірної вигоди за вчинення дій в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, службовою особою, яка займає відповідальне становище, з використанням наданого їй службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Ухвалою Запорізького районного суду Запорізької області від 14 січня 2019 року вказане кримінальне провадження призначено до розгляду на 23 січня 2019 року.

18 лютого 2019 року на електронну пошту суду надійшло депутатське звернення народного депутата України, адресоване голові суду.

Зокрема, депутат зазначив, що до нього надійшло звернення з приводу кримінальної справи, яка перебуває у провадженні Запорізького районного суду Запорізької області, та у цьому зверненні висловлена думка, що суддя Ачкасов О.М. затягує розгляд справи по суті.

Також депутатське звернення містить прохання допомогти «в прискоренні розгляду кримінальної справи в Запорізькому районному суді Запорізької області».

Суддя Ачкасов О.М. зазначає, що з огляду на вказівку депутата розглянути звернення та надати відповідь у десятиденний строк він вважає таке звернення втручанням у його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя під час розгляду конкретної судової справи.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

Прес-центр судової влади України