Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники апарату Дніпропетровського окружного адміністративного суду здобували навички спілкування та роботи з людьми з інвалідністю

26 лютого 2019, 18:52

 

Сьогодні, 26 лютого 2019 року, в Дніпропетровському окружному адміністративному суді  було проведено круглий стіл для працівників апарату суду на теми: «Спільні кроки для покращення доступу до приміщень суду для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення» та «Підвищення навичок комунікації працівників суду у роботі з людьми з інвалідністю».

Захід провели представники Дніпропетровського регіонального центру з прав людини Тетяна Вергун та Наталія Богомолова.

Розмову розпочали з дослідження, яке було проведено в рамках проекту «Громадська кампанія з підвищення громадської активності та захисту прав людей з інвалідністю Дніпропетровської області», та обговорення  правових та соціальних проблем, з якими доводиться стикатися людям з інвалідністю.

Учасників круглого столу було ознайомлено з основними приписами Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю, які передбачають  рівність, недискримінацію та вільний доступ до правосуддя.

Обговорили й основні принципи взаємодії з людьми з інвалідністю, серед яких: толерантність, рівноправність, доступність і розуміння.

Акцент заходу було зроблено на висвітленні особливостей спілкування саме працівників апарату суду із людьми з інвалідністю та набутті необхідних комунікативно-психологічних навиків щодо взаємодії із даною категорією людей.

На завершення доповідачі надали працівникам апарату суду практичні поради та пам’ятки щодо принципів спілкування із людьми з різними видами інвалідності.

За повідомленням прес-служби суду