Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Трьом неповнолітнім обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання за скоєння грабежу

26 лютого 2019, 18:45

25 лютого 2019 року слідчим суддею Красилівського районного суду задоволено клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання трьом неповнолітнім з м. Красилова, які підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 186 (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднане з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, за попередньою змовою групою осіб)  Кримінального кодексу України.

Неповнолітні особи підозрюються у тому, що 9 лютого цього року, близько 2 години ночі у м. Красилові  вони, перебуваючи в приміщенні «Лото Спорт», вирішили заволодіти грошовими коштами 47-річного місцевого мешканця «К». Шляхом обману вони відвели гр. «К» у безлюдне місце біля гаражів та вчинили на нього напад із застосуванням насильства, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, в ході якого спричинили йому численні удари руками та ногами по різних частина тіла, чим заподіяли легкі тілесні ушкодження, та відкрито заволоділи коштами потерпілого в сумі 3600 грн.

Тепер на підозрюваних  до 25 квітня 2019 року покладено такі обов’язки: прибувати до слідчого, процесуального прокурора та суду за першою вимогою на визначений ними час; не відлучатися із населеного пункту, в якому вони проживають  без дозволу слідчого, прокурора або суду;  повідомляти слідчого, прокурора або суд про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками.

Батькам варто замислитись до чого приводить безконтрольність  за дітьми.

Адже за вчинення вищевказаного злочину неповнолітнім може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 6 років.

 

За повідомленням прес-служби суду