Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Київським районним судом проголошено вирок Олені Зайцевій і Геннадію Дронову

26 лютого 2019, 17:35

Сьогодні за результатами розгляду кримінального провадження за обвинуваченням Олени Зайцевої та Геннадія Дронова Київським районним судом міста Харкова під головуванням судді Попрас В.О. проголошено вирок.

За фактом трагедії, що сталася 18 жовтня 2017 року на перехресті вулиці Сумської та провулка Мечнікова у місті Харкові, зіткнулися автомобіль марки "Lexus RX" під керуванням водія Зайцевої Олени та автомобіль марки "Volkswagen Toureg". Після зіткнення автомобіль марки "Lexus RX" виїхав на тротуар, де збив 11 пішоходів, п’ятеро з яких загинули на місці трагедії, а шоста постраждала померла в лікарні. 
Вироком Київського районного суду від 26 лютого 2019 року Геннадія Дронова і Олену Зайцеву визнано винними у вчиненні кримінального правопорушення, передчаченого частиною третьою статті 286 Кримінального кодексу України. 
Кожному з обвинувачених призначено покарання – 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки. 
Строк відбування покарання Геннадію Дронову ухвалено рахувати з 8 листопада 2017 року.
Олені Зайцевій строк відбування покарання ухвалено рахувати з 18 жовтня 2017 року.
Задоволені цивільні позови потерпілих. Вироком визначено відшкодувати всім потерпілим майнову шкоду на загальну суму понад сім мільйонів гривень.

Відшкодування Геннадію Дронову та Олені Зайцевій призначено солідарно. 
Сторонам кримінального провадження роз’яснено право та порядок оскарження вироку суду.
З повним текстом вироку можна ознайомитись у Єдиному державному реєстрі судових рішень України (єдиний унікальний номер справи - 640/1664/18).

 

За повідомленням прес-служби суду