Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Літинському районному суді Вінницької області проведено "День відкритих дверей" для школярів    

26 лютого 2019, 14:32

З метою побудови правового діалогу між судовою владою  та суспільством задля покращення доступу до правосуддя, 20 лютого 2019 року у Літинському районному суді Вінницької області проведено черговий День відкритих дверей.

З роботою суду ознайомились учні 4-В класу Літинської загальноосвітньої школи №1.

Зустріла гостей голова комісії з реорганізації (злиття) Літинського районного суду Вінницької області, керівник апарату суду Тимощук Валентина Володимирівна.

В ході заходу учні оглянули робочі кабінети помічників суддів, зали судових засідань, приміщення для конвою.

Ознайомились учасники Дня відкритих дверей з історією суду та з новаціями, запровадженими в судовій системі: про смс-повістки, проведення судового засідання в режимі відеоконференції та електронний суд.

Секретар суду Романець Богдан Сергійович повідомив учням, що адміністративній відповідальності підлягають особи, які досягли на момент вчинення адміністративного правопорушення шістнадцятирічного віку. За вчинення адміністративних правопорушень до неповнолітніх у віці від шістнадцяти до вісімнадцяти років можуть бути застосовані такі заходи впливу: зобов’язання публічно або в іншій формі попросити вибачення у потерпілого; попередження; догана або сувора догана; передача неповнолітнього під нагляд батькам або особам, які їх замінюють, чи під нагляд педагогічному або трудовому колективу за їх згодою, а також окремим громадянам на їх прохання Наголосив на дотриманні ПДР, та відповідальності за прогули занять у навчальних закладах. Учні охоче ставили запитання, на які секретар суду залюбки відповідав.

У залі судового засідання в.о. голови суду Желіховський В.М. розповів про розміщення сторін судового процесу,  як поводити себе під час слухання справи,  під час перебування в суді, які існують негативні наслідки порушення правил поведінки в суді, а також відповідав на запитання, які ставили учні.

У фінальній частині, за підсумками Дня відкритих дверей, діти та відвідувачі суду висловили подяку керівництву суду за проведений захід.

 

 

За повідомленням прес-служби суду