Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив новий вирок двом буковинцям за розбійний напад

26 лютого 2019, 14:14

   Чернівецький апеляційний суд, у відкритому судовому засіданні, розглянув кримінальне провадження стосовно двох чоловіків 1990 та 1994 року народження, які обвинувачені за частиною другою статті 187 (Розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) Кримінального Кодексу України.

   Органом досудового розслідування встановлено, що подія трапилася у м. Чернівці, в грудні 2016 року близько, 11 години вечора. Обвинувачені, вступивши в попередній злочинний зговір, направлений на заволодіння чужим майном, заздалегідь прибули на вул. Комунальників, 3, а саме на територію приватного підприємства «АвтоВін», де був припаркований автомобіль потерпілого. Дочекавшись останнього, нанесли йому декілька ударів металевим предметом в область рук, ніг та спини. Застосувавши фізичне насилля, чоловіки викрали у потерпілого сумку, у якій знаходилися грошові кошти в сумі 120 тисяч гривень, планшет «Ipad»та банківські картки. Після вчинення злочину нападники втекли, розпорядившись викраденим майном потерпілого на власний розсуд.

   В результаті протиправних, умисних дій злочинців, чоловіку було завдано матеріальної школи в сумі більше 130 тис. гривень.

  За скоєне, Першотравневий районний суд м. Чернівці призначив нападникам покарання у виді 1,7 років позбавлення волі. Втім, з рішенням суду не погодилася сторона обвинувачення і подала апеляційну скаргу.

  При апеляційному перегляді справи, колегією суддів Чернівецького апеляційного суду були враховані всі факти та обставини справи, в тому числі і ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, яке відноситься до категорії тяжких злочинів, і дані про осіб обвинувачених, а саме те, що один із них раніше притягувався до кримінальної відповідальності та поніс покарання за вчинене.

  Враховуючи викладені вище факти, колегія суддів Чернівецького апеляційного суду визнала обвинувачених винними за частиною другою статті 187 (Розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) Кримінального Кодексу України та призначила їм покарання у виді 5 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного їм майна, окрім житла.

  Обвинувачених було взято під варту у залі суду.

 

За повідомленням прес-служби суду