Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Посадовій особі районного військового комісаріату, підозрюваному у вимаганні неправомірної вигоди, обрано запобіжний захід

25 лютого 2019, 16:08

25 лютого 2019 року слідчим суддею Херсонського міського суду Херсонської області Радченко Г.А.  було розглянуто клопотання старшого слідчого в ОВС СУ ГУНП в Херсонській області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно посадової особи Горностаївського районного військового комісаріату у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою  статті 368 Кримінального кодексу України.

З матеріалів досудового розслідування вбачається, що підозрюваний, перебуваючи на посаді головного спеціаліста відділення комплектування Горностаївського районного військового комісаріату Херсонського обласного військового комісаріату, виконуючи функції держави щодо забезпечення добору громадян України, придатних за станом здоров’я до військової служби, для укомплектування Збройних Сил України, з метою отримання неправомірної вигоди, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, всупереч інтересам служби, умисно, шляхом послідовних дій діючи за попередньою змовою з лікарем – невропатологом, вимагав неправомірну вигоду від особи А. загальною сумою 10 000 грн. за вирішення питання щодо оформлення та видачі документів про непридатність останнього до строкової військової служби.

Таким чином громадянин В. підозрюється в одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданого службового становища, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди (частина третя  статті 368 Кримінального кодексу України).

Ухвалою слідчого судді від 25 лютого 2019 року в задоволенні клопотання слідчого було відмовлено. Застосовано стосовно підозрюваного запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 12 квітня 2019 року (включно).

 

За повідомленням прес-служби суду