Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Покарано винного у нанесенні тілесних ушкоджень лікарю швидкої допомоги

25 лютого 2019, 13:11

Ватутінський міський суд Черкаської області визнав винним громадянина П. в умисному нанесенні середньої тяжкості тілесних ушкоджень лікарю швидкої допомоги, які не є небезпечними для життя і не потягли за собою наслідків, передбачених статтею 121 Кримінального кодексу України, але такі що спричинили тривалий розлад здоров’я та застосував до нього покарання у виді 2 роки обмеження волі з відстрочкою виконання покарання на один рік, поклавши на нього обов’язки: періодично з’являтися до органу пробації для реєстрації та повідомляти органи пробації про зміну місця проживання чи роботи.

Також суд стягнув з засудженого на користь потерпілого завдану моральну шкоду в сумі сто тисяч гривень.

30 червня 2018 року близько 2:00, обвинувачений П., перебуваючи біля оглядової кімнати Ватутінської підстанції Звенигородської станції швидкої медичної допомоги, що розташована за адресою: вул. Чайковського, 11, м.Ватутіне, Черкаська область на ґрунті раптово виниклого конфлікту із лікарем медицини невідкладних станів гр.К., наніс йому два удари кулаком правої руки в нижню частину щелепи з права та в підборіддя.

Згідно висновку судово – медичної експертизи № 05-9-01/189 від 10 липня 2018 року у лікаря мають місце тілесні ушкодження у вигляді двобічного перелому нижньої щелепи: ментальний справа, суглобовий зліва, синців на передній поверхні грудної клітки зліва, які в сукупності, відносяться до категорії тілесних ушкоджень середньої тяжкості, що спричинили тривалий розлад здоров’я.

Призначаючи покарання громадянину П., суд врахував обставини, що пом’якшують та обтяжують покарання, особу обвинуваченого, думку потерпілого та поведінку обвинуваченого.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржено в апеляційному порядку протягом тридцяти днів.

Засуджений П. подав апеляційну скаргу на вирок суду та просить скасувати його в частині задоволення цивільного позову.

Головуючий суддя – Здоровило В.А.

Пошук інформації щодо стадій розгляду кримінального провадження можна здійснити на веб-порталі «Судова влада України» за №690/433/18 (court.gov.ua/fair/)

 

За повідомленням прес-служби суду