Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За клопотанням потерпілого розгляд справи за підозрою голови сільради у вимаганні відкладено

25 лютого 2019, 11:53

За клопотанням потерпілого на 10:00 годину 4 березня 2019 року відкладено судовий розгляд справи стосовно громадянина К., обвинувакченого у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 189 Кримінального кодексу України, громадянина Т., обвинуваченого у вчиненні злочинів, передбачених частиною другою статті 189, частиною першою статті 366, частиною четвертою статті 358 Кримінального кодексу України.

У наступному судовому засіданні планується дослідження письмових доказів.

 Головуючий суддя – Замченко А.О.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/190/19.

Для інформації:

Потерпілий К. упродовж 2004-2017 р.р. використовував виділену сільрадою земельну ділянку. Восени 2017 року останній засіяв земельну ділянку озимою пшеницею. В грудні того ж року реєстратором Держгеокадастру потерпілому К.  відмовлено у внесенні  відомостей до держземкадастру через невідповідність документів вимогам законодавства.

Вирівський сільський голова К., скориставшись відмовою у внесенні відомостей  до держземкадастру, ініціював перед сільрадою питання надання  земельної ділянки, яка частково співпадала з ділянкою потерпілого К., громадянину Р., як учаснику АТО.

В подальшому сільський голова К. запропонував Р. передати землю в оренду громадянину Т., з яким перебуває у дружніх відносинах.

Таким чином засіяна потерпілим К. земля опинилася у власності Р.

Громадянин Р. перебував у зоні АТО в той час, коли громадянин Т. підробив офіційні документи і передав собі в оренду землю, що належала Р. 

Згодом голова сільради К., використовуючи своє службове положення, разом із Т. вступили між собою у попередню змову про вимагання коштів з потерпілого К. у сумі 12000 грн за надання можливості безперешкодно зібрати вирощений ним врожай озимої пшениці та неповідомлення правоохоронним органам про, нібито, самовільне зайняття земельної ділянки з погрозою насильства над потерпілим, обмеження його прав та законних інтересів шляхом збирання його врожаю іншими особами у разі відмови від передачі 12000 грн.

 

За повідомленням прес-служби суду