Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

7 років в’язниці за незаконне придбання і зберігання зброї та розбійні напади, - вирок суду

25 лютого 2019, 11:21

Ленінський районний суд м. Миколаєва ухвалив вирок чоловіку, якого обвинувачували у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених частиною третьою статті 187  Кримінального кодексу України (тобто, у нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаному з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу (розбій), особою, яка раніше вчиняла розбій, поєднаному з проникненням у інше приміщення) та частиною першою статті 263 Кримінального кодексу України (тобто, у придбанні, носінні, зберіганні вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу).

Згідно з вироком суду, на початку 2018 року, при невстановлених обставинах, обвинувачений придбав пістолет "EKOL Major" калібру 9 mm P.A., який в подальшому носив при собі та зберігав за місцем проживання без передбаченого законом дозволу.

22.01.2018 близько 12:15, обвинувачений проник до приміщення одного з ювелірних магазинів в м. Миколаєві, де погрожуючи застосуванням насильства продавцю магазину - потерпілій Ш., шляхом демонстрації їй зазначеного вище пістолету, намагався заволодіти золотими виробами та грошовими коштами магазину, однак з причин, що не залежали від його волі не довів свій злочинний намір до кінця, оскільки був помічений працівником вказаного магазину та покинув місце вчинення злочину.

Того ж дня, обвинувачений, проник до приміщення відділення одного з ТОВ в м. Миколаєві, де погрожуючи застосуванням насильства, у відношенні менеджера з надання кредитів - потерпілій Б., шляхом демонстрації їй пістолету, заволодів грошовими коштами вказаного відділення в сумі 3 000 грн.

Обвинувачений частково визнав свою вину. 

При призначенні покарання, суд врахував, що обвинуваченим вчинено тяжкі злочини, особу обвинуваченого, який не судимий, одружений, має малолітню дитину та позитивну репутацію, обставини, що пом’якшують покарання, відсутність обставин, що обтяжують покарання, та з метою виправлення обвинуваченого і запобігання вчиненню ним нових злочинів, вважав необхідним призначити покарання у вигляді позбавлення волі на строк 7 років з конфіскацією майна.

Зазначимо, що вирок суду ще не набрав законної сили.

З інформацією щодо тексту вироку можно ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа № 489/1045/18).

За повідомленням прес-служби суду