Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справи, які розглядатимуться Білопільським районним судом Сумської області протягом 25 лютого – 1 березня 2019 року та можуть становити суспільний інтерес  

25 лютого 2019, 10:22

10:00 25 лютого 2019 року - справа стосовно громадянина К., обвинувакченого у вчиненні злочину, передбаченого частини другої статті 189 Кримінального кодексу України, громадянина Т., обвинуваченого у вчиненні злочинів, передбачених частиною другою статті 189, частиною першою статті 366, частиною четвертою статті 358 Кримінального кодексу України.

 Головуючий суддя – Замченко А.О.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/190/19.

Для інформації:

Потерпілий К. упродовж 2004-2017 р.р. використовував виділену сільрадою земельну ділянку. Восени 2017 року останній засіяв земельну ділянку озимою пшеницею. В грудні того ж року реєстратором Держгеокадастру потерпілому К.  відмовлено у внесенні  відомостей до держземкадастру через невідповідність документів вимогам законодавства.

Вирівський сільський голова К., скориставшись відмовою у внесенні відомостей  до держземкадастру, ініціював перед сільрадою питання надання  земельної ділянки, яка частково співпадала з ділянкою потерпілого К., громадянину Р., як учаснику АТО.

В подальшому сільський голова К. запропонував Р. передати землю в оренду громадянину Т., з яким перебуває у дружніх відносинах.

Таким чином засіяна потерпілим К. земля опинилася у власності Р.

Громадянин Р. перебував у зоні АТО в той час, коли громадянин Т. підробив офіційні документи і передав собі в оренду землю, що належала Р. 

Згодом голова сільради К., використовуючи своє службове положення, разом із Т. вступили між собою у попередню змову про вимагання коштів з потерпілого К. у сумі 12000 грн за надання можливості безперешкодно зібрати вирощений ним врожай озимої пшениці та неповідомлення правоохоронним органам про, нібито, самовільне зайняття земельної ділянки з погрозою насильства над потерпілим, обмеження його прав та законних інтересів шляхом збирання його врожаю іншими особами у разі відмови від передачі 12000 грн.

12:00 25 лютого 2019 року - справа стосовно депутата Улянівської селищної ради Т., який обвинувачується у вчиненні правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Головуючий суддя – Кліщ О.В.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/273/19.

Для інформації: Т., будучи депутатом Улянівської селищної ради, без поважних причин до 1 квітня 2018 року не подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік. Декларацію було подано 6 квітня 2018 року.

10:00  26 лютого 2019 року - стосовно колишнього начальника кримінальної міліції Білопільського РВ УМВС України в Сумській області Г., обвинуваченого за частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України, та колишнього старшого оперуповноваженого сектору карного розшуку Білопільського РВ УМВС України в Сумській області Є., обвинуваченого за частиною тетьою статті 368, частини другої статті 365 Кримінального кодексу України.

Головуючий суддя – Кліщ О.В.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/1408/15-к.

Для інформації: особи обвинувачуються в тому, що вимагали та одержали неправомірну вигоду за не притягнення до кримінальної відповідальності.

Крім того, Є. обвинувачується в тому, що в приміщенні Білопільського РВ УМВС України в Сумській області спричинив особі, яка підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж), легкі тілесні ушкодження.

13:00  26 лютого 2019 року – справа стосовно громадянина Ш., обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених:

- частина четверта статті 190 Кримінального кодексу України – заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство) вчинене у особливо великих розмірах;

- частина перша статті 358 Кримінального кодексу України – підроблення іншого офіційного документа, який видається та посвідчується громадянином-підприємцем, і який надає права, з метою використання його підроблювачем;

- частина четверта статті 358 Кримінального кодексу України – використання завідомо підробленого документа.

Головуючий суддя – Свиргуненко Ю.М., судді – Терещенко О.І., Черкашина М.С.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №582/642/18.

10:00  27 лютого 2019 року – справа стосовно громадянина Р., який обвинувачується в потрійному вбивстві та незаконному придбанні, носінні, зберіганні вибухової речовини без передбаченого законом дозволу.

Головуючий суддя – Терещенко О.І., судді Черкашина М.С., Кліщ О.В.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/1717/18.

Для інформації: особа обвинувачується в тому, що 10 червня 2018 року в с. Старі Вирки, Білопільського району, Сумської області скоїв вбивство трьох осіб, двох з яких застрелив, а одного зарізав.

Крім цього, дана особа обвинувачується у незаконному придбанні, носінні та зберіганні вибухової речовини без передбаченого законом дозволу.

13:30 27 лютого 2019 року – справа стосовно громадянина Р., який обвинувачується в умисному вбивстві.

Головуючий суддя – Свиргуненко Ю.М., судді Терещенко О.І., Замченко А.О.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/1682/18.

Для інформації: особа обвинувачується в тому, що 16 червня 2018 року в с. Вири, Білопільського району, Сумської області в ході сварки М. умисно наніс удар скляною пляшкою в область голови С. Не зупиняючись на скоєному М. умисно наніс дерев’яною лавкою вагою 13 кг удари по голові С., від чого останній помер на місці події.

14:00  28 лютого 2019 року - справа стосовно громадянина Ф., обвинуваченого в умисному вбивстві.

Головуючий суддя – Кліщ О.В., судді - Терещенко О.І., Свиргуненко Ю.М.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №574/718/18.

Для інформації: особа обвинувачується в тому, що перебуваючи в стані наркотичного сп’яніння, з мотивів особистої неприязні, умисно наніс своєму діду не менше 13 ударів руками, ногами, металевою кочергою та іншими невстановленими в ході слідства тупими твердими предметами, від чого останній помер на місці події (частина перша статті 115 Кримінального кодексу України).

Крім того, Ф. також обвинувачується в незаконному придбанні, виготовленні та зберіганні наркотичних засобів без мети збуту (частина перша статті 309 Кримінального кодексу України).

 

За повідомленням прес-служби суду