Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Одесі обговорили реалізацію майбутнього проекту щодо опитування учасників судових проваджень  

22 лютого 2019, 18:46

Сьогодні, у форматі фокус-групової дискусії відбулось обговорення реалізації проекту «Проведення опитування учасників судових проваджень з використанням карток громадянського звітування (КГЗ)», організованого Громадською організацією «Міжнародна фундація розвитку» за сприяння програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

Проведення опитування сприятиме визначенню рівня задоволеності отриманих судових послуг учасниками проваджень у різних судових установах Одеської та Миколаївської областей, оскільки саме такі особи мають практику взаємодії з судами, досвід в судових процесах та на підставі чиїх оцінок можливо об’єктивно оцінити роботу певного суду.

Слід відмітити, що в нашому суді проведення опитування за допомогою карток громадянського звітування відбувається не вперше. Так, у квітні 2015 року суд вже був учасником подібного проекту, результати якого продемонстрували високий рівень якості роботи суду (92,8% опитаних респондентів оцінили на «відмінно» та «добре»), а зауваження, які були висловленні респондентами для покращення роботи були враховані керівництвом суду.

Від господарського суду Одеської області участь у заході брав суддя Юрій Шаратов.

В ході проведення заходу учасниками були обговорені такі питання:

- визначення аспектів функціонування судів, які можуть бути оцінені з боку громадськості;

- визначення головних проблем, які турбують користувачів судових послуг;

- обговорення нових програм, послуг чи особливостей надання послуг, про які суди зацікавлені отримати потрібні відомості завдяки проведенню незалежного опитування;

- удосконалення інструментарію опитування за методологією КГЗ.

За повідомленням прес-служби суду