Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У справі за обвинуваченням екс-Президента Віктора Януковича захисник звернувся до суду з заявою про виправлення описок у вироку

22 лютого 2019, 10:11

Оболонський районний суд м. Києва повідомляє, що у справі за обвинуваченням Януковича Віктора Федоровича захисник Байдик О.А. звернувся до суду з заявою про виправлення допущених, на його думку, описок у вироку.

Захисник просить Оболонський районний суд м. Києва виключити з мотивувальної частини вироку посилання на обставину, що пом’якшує покарання Януковича В.Ф.: вчинення злочинів під впливом залежності від представників влади Російської Федерації.

Також, захисник просить Оболонський районний суд м. Києва виправити у резолютивній частині вироку суму процесуальних витрат, які підлягають стягненню з Януковича В.Ф. з 98 561 грн. 20 коп. на 58 521 грн. 20 коп.

Наразі Оболонським районним судом м. Києва вирішується питання щодо необхідності призначення судового засідання задля розгляду заяви захисника.

Нагадаємо, що вироком Оболонського районного суду м. Києва від 24 січня 2019 року Янукович В.Ф. засуджений за вчинення злочину, передбаченого частиною першою статті 111 Кримінальгного кодексуУкраїни, а саме – державну зраду, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній недоторканності та державній безпеці України, а саме: надання іноземній державі – Російській Федерації та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

Також, Янукович В.Ф. визнаний винуватим у вчиненні злочину проти миру, передбаченого частиною п'ятою статті 27, частиною другою статті 437 Кримінального кодексу України, а саме – пособництво у веденні агресивної війни.

На підставі статті 70 Кримінального кодексу України, за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, Януковичу В.Ф. визначено остаточне покарання у виді 13 років позбавлення волі.

Водночас, Януковича В.Ф. визнано невинуватим у пред’явленому обвинуваченні та виправдано за частиною п'ятою статті 27, частиною третьою статті 110 Кримінального кодексу України, у зв’язку з недоведеністю, що в діянні обвинуваченого є склад кримінального правопорушення.

Згідно вироку суду строк відбування покарання Януковичу В.Ф. буде відраховуватися з часу його затримання.

Вирок суду не набрав законної сили та оскаржений стороною захисту.

За повідомленням прес-служби суду