Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд залишив без задоволення апеляційні скарги обвинувачених у вбивстві жінки в селі Суботці

21 лютого 2019, 09:51

Апеляційний суд залишив без задоволення апеляційні скарги сторони захисту обвинувачених у вбивстві жінки в селі Суботці, подані на вирок районного суду, яким обох чоловіків засуджено до 15 років позбавлення волі. Апеляційну скаргу прокурора суд задовольнив частково в частині зарахування строку попереднього ув’язнення обвинувачених з розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі у відповідності з так званим «Законом Савченко», а саме з 14 жовтня 2014 року по 20 лютого 2019 року (включно).

Обставини кримінального провадження:

Двоє чоловіків обвинувачуються у тому, що у жовтні 2014 року вони за попередньою змовою, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння проникли на територію домоволодіння потерпілої,  вимагали від неї гроші. Потерпілу було зґвалтовано та спричинено їй численні тяжкі тілесні ушкодження, внаслідок яких настала смерть потерпілої.

Не зважаючи на часткове визнання обвинуваченими  вини в інкримінованих їм злочинах, вина обвинувачених повністю підтверджується сукупністю належних і допустимих доказів, досліджених судом.

Вироком районного суду громадянина К. визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною четвертою статті 187, частиною першої статті 28 частиною першою статті 357, частиною четвертою статті 152, частиною другою статті 185, а також за пунктами 6, 9, 10, 12 частини  другої статті 115 Кримінального кодексу України, та призначено йому остаточне покарання у виді позбавлення волі строком на 15 (п’ятнадцять) років з конфіскацією всього майна, що належить йому на праві власності.

Вироком районного суду громадянина Т. визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною четвертою статті 187, частиною першою статті 28 частиною першою статті 357, частиною другою статті 185, а також за пунктами 6, 9, 12 частиною другою статті 115 Кримінального кодексу  України та призначено йому остаточне покарання у виді позбавлення волі строком на 15 (п’ятнадцять) років, з конфіскацією всього майна, що належить йому на праві власності.

Апеляційним судом залишено без задоволення апеляційну скаргу на вирок захисника громадянина К., обвинуваченого у вчиненні:

розбою, поєднаного із насильством, небезпечним для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, поєднаного з проникненням у житло із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень; викрадення офіційного документу, вчиненого групою осіб;  зґвалтування, тобто статевих зносин із застосуванням погроз фізичного насильства, що спричинило особливо тяжкі наслідки;  умисного вбивства, тобто умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині, вчиненого з корисливих мотивів, з метою приховати інший злочин, поєднаний із зґвалтуванням за попередньою змовою групою осіб;  таємного викрадення чужого майна (крадіжка), вчиненого повторно за попередньою змовою групою осіб;

залишено без задоволення апеляційну скаргу на вирок  захисника громадянина Т., обвинуваченого у вчиненні:

-розбою, поєднаного із насильством, небезпечним для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, поєднаного з проникненням у житло із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень; викрадення офіційного документу, вчиненого групою осіб;  умисного вбивства, тобто умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині, вчиненого з корисливих мотивів, з метою приховати інший злочин, за попередньою змовою групою осіб; таємного викрадення чужого майна (крадіжка), вчиненого повторно за попередньою змовою групою осіб.

Ухвала Кропивницького апеляційного суду набирає законної сили негайно  з моменту її проголошення, та може бути оскаржена у касаційному порядку до  Верховного суду протягом трьох місяців  з дня проголошення судом апеляційної інстанції, а засудженим, які тримаються під вартою , у той же строк з дня її вручення.

 

За повідомленням прес-служби суду