Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зміна запобіжного заходу щодо закарпатського бійця 128-ї бригади

20 лютого 2019, 09:53

19 лютого у Закарпатському апеляційному суді відбувся розгляд апеляційної скарги поданої на ухвалу слідчого судді Іршавського районного суду Закарпатської області  щодо застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави щодо підозрюваного, учасника АТО, бійця 128ї бригади.

За результатами розгляду було змінено запобіжний захід із тримання під вартою на  взяття на особисту поруку. Відповідне клопотання було внесено народним депутатом України.

Нагадаємо, що підозрюваному інкримінують вчинення злочинів передбачених:  частина друга статті 187 Кримінального кодексу  України – Розбій, тобто напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу, або з погрозою застосування такого насильства (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила розбій або бандитизм; частина перша статті 289 Кримінального кодексу  України – Незаконне заволодіння транспортним засобом з будь-якою метою.

 

За повідомленням прес-служби суду