Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Удосконалення професійних знань, умінь і навичок помічників суддів та консультантів

18 лютого 2019, 19:29

18–22 лютого 2019 року в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення Національної  школи суддів України проводить підготовку помічників суддів і консультантів місцевих загальних та апеляційних судів.

Відкрив підготовку директор Чернівецького регіонального відділення Анатолій Огородник, який зазначив, що метою підготовки є удосконалення професійних знань, умінь і навичок помічників суддів та консультантів, а також ознайомив слухачів і слухачок із тижневою програмою підготовки.

У межах підготовки будуть проведені тренінги: “Питання, що виникають при розгляді справ із кредитних правовідносин” та “Особливості розгляду справ про відшкодування шкоди”, які  проведуть судді Наталія Половінкіна та Валентина Чупікова.

Програмою підготовки помічників суддів і консультантів передбачено розгляд та обговорення актуальних питань, які виникають при вирішенні справ із кредитних правовідносин і справ про відшкодування шкоди. Значну увагу буде виділено роботі працівників апаратів судів у малих групах, слухачі та слухачки візьмуть участь у експрес–опитуванні за допомогою електронної системи клікерів.

Корисним будуть підготовлені викладачами презентації Power Point, після проведення яких слухачі та слухачки вирішать ситуативні завдання.

Для проведення підготовки запрошені судді Онуфрій Колотило, Галина Станковська та Євген Нестеренко.

У ході підготовки суддя Володимир Міцней поділиться практикою розгляду спорів, що виникають із земельних правовідносин.

З основними положеннями Закону України “Про захист персональних даних” слухачів та слухачок ознайомить провідний спеціаліст відділу роботи з кадрами прокуратури Чернівецької області Юрій Тюфтій.

Інтерактивну лекцію щодо вирішення спорів, що виникають при прийнятті, проходженні та звільненні з публічної служби проведе суддя Олександр Лелюка.

Помічники суддів та консультанти, які успішно пройдуть підготовку, отримають сертифікати Національної школи суддів України.

За повідомленням прес-служби НШСУ