Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд відсторонив від посади високопосадовця, який підозрюється у хабарництві

18 лютого 2019, 17:12

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області 18 лютого 2019 року розглянув клопотання про відсторонення від посади мера одного з міст Вінниччини, якого підозрюють в прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди.

Клопотання мотивовано тим, що наразі проводитися досудове розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік очолює посаду міського голови одного з міст Вінницької області. У свою чергу, високопосадовець являється службовою особою, яка виконує організаційно-розпорядчі і адміністративно-господарські функції, а також здійснює повноваження від імені органів виконавчої влади на території міста. Зокрема, за версією слідства, користуючись службовим становищем, домовився з начальником земельного відділу однієї з міських рад про отримання неправомірної вигоди від майбутнього забудовника.

Так, суд, дослідивши матеріали отриманого клопотання, заслухавши думку прокурора, підозрюваного та його захисників, задовільнив клопотання частково і відсторонив від посади високопосадовця в межах строку досудового розслідування – до 8 квітня 2019 року.  

Нагадуємо, що 14 лютого 2019 року, за версією слідства, мер одного з міст Вінницької області підозрюється у спільній домовленості разом з начальником земельного відділу однієї з міських рад про отримання неправомірної вигоди у розмірі 15000 тисяч доларів від чоловіка, для виділення йому земельної ділянки під забудову. У свою чергу, майбутнім забудовником частину коштів на загальну суму 7500 тисяч доларів уже було передано за призначенням. 

14 лютого 2019 року Вінницький міський суд Вінницької області обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на 60 днів у нічний період доби. 

 

За повідомленням прес-служби суду