Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Північно-західному апеляційному господарському суді підсумували роботу за 2018 рік

18 лютого 2019, 16:49

15 лютого 2019 року у приміщенні Північно-західного апеляційного господарського суду відбулася нарада щодо підсумків роботи апеляційного та місцевих господарських судів Північно-західного апеляційного господарського округу за 2018 рік.

з підсумковими доповідями на згаданому заході виступили голова Північно-західного апеляційного господарського суду Олег Мельник, заступник голови суду - Олег Тимошенко, секретар судової палати № 1, що спеціалізується на розгляді справ про банкрутство та інших спорів, крім спорів про інтелектупльну власність, корпоративних спорів - Михайло Юрчук та секретар судової палати № 2, що спеціалізується на розгляді спорів про інтелектуальну власність, корпоративних спорів та інших спорів, крім справ про банкрутство - Алла Гудак.

Олег Мельник відмітив, що пріоритетним напрямком у діяльності Північно-західного апеляційного господарського суду залишається постійне покращення якості здійснення правосуддя, про що свідчать показники роботи суду. У даному напрямку варто зазначити, що за 2018 рік Верховним Судом скасовано та змінено 184 судових рішення суду, що на 102 менше у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року (286).

Варто  відзначити, що згідно з даними Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, Північно-західний апеляційний господарський суд посів друге місце за результатами роботи у 2018 році.

Інформацією щодо результатів надання методичної допомоги місцевим господарським судам апеляційного округу в застосуванні законодавства за 2018 рік поділився Олег Тимошенко.

Судді секретарі судових палат Михайло Юрчук та Алла Гудак ознайомили присутніх із річними результатами у розрізі роботи судових палат.

Згідно з вимогами статті 2 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» від 02.06.2016 року суд, здійснюючи правосуддя на засадах верховенства права, забезпечує кожному право на справедливий суд та повагу до інших прав і свобод, гарантованих Конституцією і законами України, а також міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, тому, насамкінець заходу голова суду закцентував увагу учасників наради на подальшому покращенні якості роботи задля максимального дотримання принципів законності та верховенства права.

 

За повідомленням прес-служби суду