Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд засудив водія за ДТП з позбавленням права керувати транспортними засобами на один рік

18 лютого 2019, 16:16

15 лютого 2019 року суддею Біляївського районного суду Одеської області розглянуто кримінальне провадження за обвинуваченням громадянина З.,1988 року народження, за вчинення злочину, передбаченого за частиною першою статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження) та призначено покарання у виді обмеження волі строком на 1 (один) рік з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 1 (один) рік та з випробуванням на 1 (один) рік.

При призначенні покарання суд врахував ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винного та обставини, що пом’якшують і обтяжують покарання: обвинувачений раніше не судимий, вчинив злочин невеликої тяжкості, за місцем проживання характеризується позитивно, має на утриманні двох неповнолітніх дітей, щире каяття та добровільне відшкодування шкоди. Обставиною, що обтяжує покарання, є вчинення злочину у стані алкогольного сп’яніння.

Засуджено громадянина З. за наступне: 22.07.2018 о 5:00  обвинувачений З. перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, керуючи технічно справним автомобілем марки «FIAT DUNA», рухаючись по ґрунтовій дорозі в напрямку з с. Вигода Біляївського району Одеської області, не обрав безпечну швидкість руху у відповідності з дорожніми умовами й власними навичками керування, в результаті чого втратив керування транспортним засобом, що в подальшому призвело до його перекидання. В результаті дорожньо-транспортної пригоди пасажир автомобіля «FIAT DUNA», громадянка Г., 1998 р.н., отримала тілесні ушкодження, а саме: закриту черепно-мозкову травму у формі струсу головного мозку, закритий перелом лівої променевої кістки зі зміщенням уламків, забійну рану верхньої губи, закритий перелом кісток носа. Виявлені ушкодження спричинили тривалий розлад здоров’я строком понад трьох тижнів (більше 21 день) та відносяться до середньої тяжкості.

 

 

За повідомленням прес-служби суду