Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом визнано недійсним порядок проведення виконавчих дій щодо виселення санаторія «Лермонтовський»

15 лютого 2019, 19:21

Господарський суд Одеської області у складі судді Александра Оборотова в рамках виконавчого провадження розглянув скарги ДП «Клінічний санаторій «Лермонтовський» ЗАТ «Лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця» (далі - санаторій «Лермонтовський») на дії заступника начальника Першого Приморського відділу ДВС м. Одеса ГТУЮ в Одеській області (далі - державний виконавець) у справі №916/2615/15 за позовом ДП «Санаторій» Лермонтовський» за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Міністерства юстиції України до відповідачів ПАТ лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця» та ДП «Клінічний санаторій «Лермонтовський» ЗАТ «Лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця» про виселення з займаних нежитлових приміщень.

В обґрунтування скарг заявник зазначав, що при виконанні судового рішення мало місце грубе порушення норм Закону України «Про виконавче провадження», у зв'язку з чим, просив визнати незаконними дії державного виконавця. Крім того, під час проведення судового засідання, судом було допитано в якості свідка одного з працівників санаторія «Лермонтовський», який, в свою чергу, надав пояснення щодо підтвердження вимог скаржника.

Відповідно до статті 339 ГПК України, сторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього Кодексу, порушено їхні права.

14.02.2019р., після надання пояснень представника скаржника - адвоката Халдай І.В., та представника відділу ДВС - Саламаха В.В., заслухавши свідка, за результатами судових засідань, судом, по двом скаргам було постановлено ухвали про часткове задоволення скарг, зокрема:
- визнано незаконними дії державного виконавця щодо проведення виконавчих дій з примусового виконання наказу ГСОО від 05.11.2015 р. про виселення санаторія «Лермонтовський» та визнано недійсними наслідки виконавчих дій - незаконне виселення санаторія «Лермонтовський»;
- визнано незаконною бездіяльність державного виконавця, що полягає в неповідомленні санаторія «Лермонтовський» про день і час примусового виселення санаторія «Лермонтовський»;
- зобов’язано державного виконавця поновити порушене право санаторія «Лермонтовський» шляхом вжиття заходів щодо скасування незаконних рішень (постанов, актів тощо) на стадії виконавчого провадження, складених при примусовому виконанні наказу ГСОО від 05.11.2015 р. про виселення санаторія «Лермонтовський»;
- визнано недійсною та скасовано Постанову державного виконавця про опис та арешт майна (коштів) боржника від 25.01.2019р., прийняту при примусовому виконанні наказу ГСОО від 05.11.2015р. про виселення санаторій «Лермонтовський» та зобов'язано повернути санаторію «Лермонтовський» все майно, перелічене в даній Постанові.

В задоволенні решти вимог відмовлено. Повний текст ухвал буде складено 19.02.2019 р.

Ознайомитись з повними текстами електронних копій процесуальних документів у справі можливо на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень: http://reyestr.court.gov.ua/.

 

За повідомленням прес-служби суду