Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Тернопільському апеляційному суді вшанували пам'ять учасників бойових дій на території інших країн  

15 лютого 2019, 16:30

 

15 лютого в Україні вшановують учасників бойових дій на території інших держав. Цьогоріч ця дата співпала з 30-річчям виведення радянських військ із Афганістану. Вже традиційно з цієї нагоди біля пам'ятника загиблим воїнам-інтернаціоналістам "Афганський сокіл", що у парку Національного відродження Тернополя, відбувся мітинг-реквієм. Вшанувати своїх побратимів та зустрітись із однополчанами до меморіалу прийшов і суддя Тернопільського апеляційного суду Олександр Міщій.

Простим рядовим потрапив Олександр Ярославович на війну в Афганістані, пережив втрату побратимів, сам отримав важке поранення. Пройшовши через горнило війни, і через роки він лишається вірним військовому братству та щороку разом із бойовими побратимами приходить до монументу, щоб вшанувати пам'ять загиблих товаришів і покласти червоні гвоздики до підніжжя "Афганського сокола".

                 

                                   

Варто нагадати, що після Другої світової українці брали участь у “гарячих точках” майже тридцяти країн світу — в Іспанії, Чилі, Єгипті, В'єтнамі, Ефіопії, на острові Куба тощо.

160 тисяч українців взяло участь у бойових діях в Афганістані у період із 1979-го по 1989 рік. Із них 3 тисячі 360 не повернулися додому, понад 8 тисяч отримали поранення.

Серед загиблих - 48 тернополян, ще двоє зникли безвісти, а тим, хто повернувся живим, ще довгі роки уві сні чулися вибухи й крики поранених.

Загартовані у боях за чужі землі, афганці та учасники інших бойових конфліктів одніми з перших стали на захист Революції гідності. З перших днів цієї неоголошеної війни вони самовіддано захищають нашу країну на Сході від російської агресії, передають свій бойовий досвід сучасним оборонцям країни, підтримують військо як волонтери.

 

За повідомленням прес-служби суду