Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

4 роки 2 місяці позбавлення волі за вчинення грабежу

15 лютого 2019, 15:55

Ленінський районний суд м. Миколаєва ухвалив вирок раніше судимому 18-річному хлопцю, якого обвинувачували у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених частиною другою статті 186 Кримінального кодексу України (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, вчинене повторно) та частиною першою статті 357 Кримінального кодексу України (викрадення офіційних документів).

Згідно з вироком суду, 06.12.2018 приблизно о 22:30, обвинувачений знаходився біля будинку № 80 по вул. Космонавтів в м. Миколаєві, де напав на потерпілого Є. та став наносити йому удари руками та ногами в область обличчя та тулуба (точна кількість слідством не встановлена але не менше двох), після чого, відкрито заволодів майном потерпілого, спричинивши матеріальні збитки на суму 2650грн. Крім того, обвинувачений, в ході вчинення грабежу, заволодів банківськими картами потерпілого, які матеріальної цінності для потерпілого не представляють та відповідно до вимог статті 1 ЗУ "Про інформацію" від 02.10.1992, статтями 1, 15 ЗУ "Про платіжні системи та переказ грошових коштів в Україні" від 05.04.2001, статтею 51 ЗУ "Про банки та банківську діяльність" від 07.12.2000 відповідають визначенню поняття "офіційний документ" та є його різновидом. В подальшому з місця вчинення злочину обвинувачений зник, розпорядившись майном потерпілого на власний розсуд

Обвинувачений свою вину визнав повністю, щиросердно розкаявся, відмовився надавати суду свідчення.

Врахувавши особу обвинуваченого, обставини, при яких ним були вчиненні  кримінальні правопорушення, суд прийшов до висновку, що його виправлення і перевиховання можливе лише шляхом ізоляції від суспільства та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк 4 роки 2 місяці.

Зазначимо, що вирок суду ще не набрав законної сили.

З інформацією щодо тексту вироку можно ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа № 489/18/19).

 

За повідомленням прес-служби суду