Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловік в судовому порядку просить встановити факт його перебування в полоні незаконних військових формувань на окупованій території Луганської області

13 лютого 2019, 17:07

Хмельничанин звернувся до суду із заявою про встановлення факту   його перебування в полоні незаконних військових формувань на окупованій території Луганської області  в червні 2014 року.

На обгрунтування своїх вимог заявник зазначив, що як військовий був направлений в зону проведення АТО в червні 2014 року  для проведення бойових завдань . Під час слідування до пункту призначення  у складі групи військовослужбовців на станції Дебальцево разом зі своїми чотирма колегами  були захоплені  у полон  незаконним збройним формуванням, а саме бандою козаків «Війська  донського  отамана Козіцина». Як полонених, військових в подальшому перевезли до м. Перевальськ Луганської області де і утримували.

За два тижні полонених, за сприяння спілки воїнів – афганців Луганської області , було звільнено.

Заявник звернувся  до Департаменту соціального захисту населення Хмельницької ОДА  щодо отримання підтвердження перебування в полоні, однак  згідно даних  Об’єднаного центру  з координації пошуку, звільнення незаконно  позбавлених волі осіб, заручників та  встановлення  місцезнаходження безвісти зниклих  в районах проведення  Антитерористичної операції  Антитерористичного центру  при Службі безпеки України  його прізвище у списках осіб захоплених в полон відсутнє, як і прізвища ще двох колег по службі, що разом перебували у полоні, хоча наявні прізвища двох з групи.

Яким буде рішення суд,  чи знайде суд переконливими доводи заявника – про це та багато іншого на нашому сайті. Наразі суд вирішує питання щодо відкриття провадження по справі.  

 

За повідомленням прес-служби суду 

 

,