Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Скадовському районному суді Херсонської області студенти здобувають практичні знання

13 лютого 2019, 12:00

Невід’ємною складовою частиною процесу підготовки високопрофесійних кадрів є практика студентів.

Щороку студенти юридичного спрямування з різних вищих навчальних закладів України проходять навчальну практику у Скадовському районному суді Херсонської області. Фахівці суду допомагають майбутнім правникам закріпити свої теоретичні знання на практиці, оволодіти сучасними методами та формами організації в галузі їхньої майбутньої професії.

«Ми намагаємося створити для практикантів такі умови проходження практики, що б вони максимально поринули у трудові будні суду, зрозуміли всю складність та важливість роботи, побачили кожний етап проходження того чи іншого документа від початку проставляння штампу вхідної кореспонденції. Та при цьому, здобули корисні практичні навички, які дозволять їм випередити можливих конкурентів при пошуку роботи, зокрема у суді»,  - зазначає заступник керівника апарату суду Антон Кірієнко.

Під час проходження практики студенти ознайомлюються зі структурою і діяльністю суду, вивчають нормативні документи, що регламентують роботу суду, беруть участь у судових засіданнях при розгляді справ,  вивчають роботу щодо організації діловодства суду і розподілу обов’язків між працівниками, прийому і відправки кореспонденції, прийому та обліку апеляційних скарг, організації архіву суду і зберігання справ, розглянутих у суді.

Наразі, з 21 січня по 22 лютого, виробничу практику  у суді проходять студенти Одеської юридичної академії Бараболя Дар’я та Присяжний Роман, які проявляють позитивне ставлення до роботи, цікавість, працьовитість та старанність.

За повідомленням прес-служби суду