Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено вирок стосовно обвинуваченого за ухилення від призову на строкову військову службу

12 лютого 2019, 11:48

Роздільнянський районний суд Одеської області, дослідивши всі матеріали справи, визнав громадянина К. винуватим у вчиненні злочину, передбаченого статтею 335 Кримінального кодексу України, -  ухилення від призову на строкову військову службу та призначив покарання у вигляді обмеження волі строком на 1(один) рік 6 (шість) місяців.

На підставі статті 75 Кримінального кодексу України звільнив громадянина К. від відбуття покарання з випробуванням, встановивши іспитовий термін тривалістю 1(один) рік 6 (шість) місяців.

Інформаційно: відповідно до Указу Президента України від 15 лютого 2018 року №33/2018 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2018 році» військовозобов’язаному було надіслано до місця працевлаштування - ПАТ «Укрзалізниця», регіональна філія «Одеська залізниця», повістки про виклик до військового комісаріату, однак громадянин К. у присутності працівників кадрового підрозділу відкрито відмовився від отримання повісток про виклик до військового комісаріату, про що складено акт про відмову громадянина К. в отриманні повістки про виклик до військового комісаріату.

У зв’язку із цим призовник К. без поважних причин не прибув у строки, вказані у повістці про виклик до військового комісаріату, чим здійснив шляхом бездіяльності пряму відмову від несення обов’язків військової служби та виконання покладеного на нього обов’язку щодо проходження військової служби.

Звертаємо увагу, що вирок суду ще не набрав законної сили.

 

За повідомленням прес-служби суду