Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Дніпропетровської області оприлюднив заяву через спробу тиску на суд

11 лютого 2019, 18:19

Сьогодні, 11 лютого 2019 року, колегією суддів господарського суду Дніпропетровської області у складі головуючого судді Євстигнеєвої Н.М., суддів  Суховарова А.В., Юзікова С.Г. відбулося чергове судове засідання у справі № 904/1542/18 за позовом фізичної особи - підприємця Особа_1 до товариства з обмеженою відповідальністю Особа_2.           

Позовні вимоги мотивовані невиконанням відповідачем усної домовленості щодо оплати заборгованості за надані позивачем послуги з використанням вантажної, вантажопідйомної, автотранспортної та самохідної техніки у розмірі 1 930 823,00 гривень. 

Під час розгляду справи в залі судового засідання перебували вільні слухачи, частина з яких відмовилася надати документи, що посвідчують їхню особу. Протягом судового засідання зазначені особи звинувачували суддів у хабарництві, не виконували розпоряджень головуючого у справі, викрикували гасла на підтримку відповідача у справі.

Після закінчення судового засідання громадські «активісти» облили речовиною зеленого кольору стіни та підлогу в коридорі господарського суду Дніпропетровської області.

Відповідальним працівником суду був викликаний наряд патрульної поліції для складання протоколу про адміністративне правопорушення.

Господарський суд Дніпропетровської області розцінює такі дії як спробу тиску на суд і втручання у процес здіснення правосуддя та звертає увагу учасників судового процесу і відвідувачів суду на неприпустимість вчинення таких дій. 

Повідомляємо, що відповідно до частини третьої статті  шостої Закону України «Про судоустрій і статус суддів» втручання у здійснення правосуддя, вплив на суд або суддів у будь-який спосіб, неповага до суду чи суддів, збирання, зберігання, використання і поширення інформації усно, письмово або в інший спосіб з метою дискредитації суду або впливу на безсторонність суду, заклики до невиконання судових рішень забороняються і мають наслідком відповідальність, установлену законом.

За повідомленням прес-служби суду