Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

10 років позбавлення волі за придбання, зберігання зброї та закінчений замах на вбивство, - вирок суду

11 лютого 2019, 15:27

Ленінський районний суд м. Миколаєва ухвалив вирок обвинуваченому у незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу (частина перша  ст. 263 Кримінального кодексу України) та закінченому замаху на умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинений відносно двох осіб,  способом небезпечним для життя багатьох осіб, особою, яка раніше вчинила умисне вбивство (частина друга ст. 15 п.п. 1, 5,  13 частина друга ст. 115 КК України).

Згідно із вироком суду обвинувачений незаконно придбав вогнепальну зброю та бойові припаси, які став зберігати в своєму автомобілі марки "Geely CK" без передбаченого законом дозволу.        

На початку вересня 2017 року обвинувачений, перебуваючи біля входу на територію адміністративної будівлі головного корпусу ДП НВКГ «Зоря-Машпроект» по пр. Богоявленському, 42-«А» в м. Миколаєві здійснив близько 9 пострілів у бік потерпілих З. та К.

Потерпілий З. у тяжкому стані був терміново доставлений до лікувального закладу. Нападник та належний йому транспортний засіб "Geely CK" було оголошено у розшук.

Обвинувачений врешті був затриманий за вчинення адміністративних правопорушень, а саме: керування транспортним засобом автомобілем марки "Geely CK" в стані алкогольного сп’яніння, наїзд на пішохода та залишення місця дорожньо-транспортної пригоди. У ході його затримання співробітники патрульної поліції виявили у транспортному засобі пістолет. 

Розглянувши справу, суд визнав чоловіка винними у скоєнні кримінальних правопорушень та призначив йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Крім того, суд стягнув з чоловіка на користь потерпілого  10 647,40 грн. в рахунок відшкодування матеріальних збитків, а також 160 000 грн. в рахунок відшкодування моральної шкоди, завданої злочином.

Зазначимо, що вирок суду не набрав законної сили.

З інформацією щодо тексту вироку можно ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа № 489/5718/17).

За повідомленням прес-служби суду