Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Петрівський районний суд Кіровоградської області провів ознайомчу екскурсію судом для школярів

11 лютого 2019, 15:21

Правова освіта є надзвичайно важливою для виховання у молодого покоління українців поваги до закону і прав людини. Петрівський районний суд Кіровоградської області  не може залишатися осторонь цього процесу та завжди відкритий до співпраці, тому відкрив свої двері для школярів в рамках проведення ознайомчої екскурсії.  Тож з метою підвищення рівня правової культури та формування у молоді поваги до права 7 лютого 2019 року до Петрівського районного суду Кіровоградської області завітали учні 7- Б класу Петрівського НВО. 

Захід розпочався зі спілкування з керівником апарату Петрівського районного суду Кіровоградської області  Дашковською Л.І., заступником керівника апарату суду Дібровою Н.І. та судовим розпорядником Росолою С.В., які ознайомили учнів з роботою металошукача, інформаційним стендом з довідковою інформацією,  провели екскурсію по   канцелярії суду та залами судових засідань, розповіли про символи правосуддя,кодекси кримінального,цивільного, адміністративного судочинства. Учні ознайомилися  з організацію роботи суду та етапами, які  проходить  позовна заява від реєстрації у канцелярії суду до винесення рішення суддею та звернення його до виконання.

Також у доступній для дітей формі роз’яснено порядок надання та отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні наслідки порушення правил поведінки в суді.

Було створено ситуацію, де учні самі мали змогу  розпочати судове засідання та оголосити  склад суду. Учні захоплено втілювалися в  реальний судовий процес і отримали багато незабутніх вражень. Незважаючи на те, що ніхто з юнаків не стикався з судовими засіданнями та майже не знав, як вони проходять, це не завадило відтворенню процесу. Навпаки, з великим задоволенням  учні виконували свої ролі.

Завершилася ж зустріч теплими словами вдячності від школярів за приділену їм увагу та можливість ознайомитися з діяльністю Петрівського районного суду Кіровоградської областіони активно ділилися своїми враженнями.

 

Судовий розпорядник Петрівського районного суду Кіровоградської області  Росола С.В. ознайомлює учнів з роботою металошукача

 

Ознайомлення  з кодексами України

 

 

Майбутні юристи

 

 

В залі судового засідання

 

Спільне фото на згадку


За повідомленням прес-служби суду