Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

11 лютого суд розгляне клопотання КМУ про скасування заходів забезпечення позову у справі про відсутність компетенції міністра в Уляни Супрун

07 лютого 2019, 10:26

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшло клопотання від представника Кабінету Міністрів України про скасування заходів забезпечення позову в адміністративній  справі за позовом Ігоря Мосійчука до в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун щодо відсутності у неї повноважень Міністра. Суд призначив до розгляду в судовому засіданні 11 лютого 2019 зазначене клопотання.

Нагадаємо, 5 лютого 2019 року суд виніс ухвалу про забезпечення позову та заборонив Уляні Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень Міністра охорони здоров’я України. У той же час, Уляні Супрун не було заборонено здійснювати повноваження, які були делеговані їй як заступнику Міністра.

Відповідно до ч.1, 2 ст. 157 Кодексу адміністративного судочинства України суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи. Клопотання про скасування заходів забезпечення позову розглядається в судовому засіданні не пізніше п’яти днів з дня надходження його до суду.

 

За повідомленням прес-служби суду