Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступником Голови Вищої ради правосуддя обрано члена Вищої ради правосуддя Вадима Беляневича

05 лютого 2019, 15:13

На засіданні Вищої ради правосуддя 5 лютого 2019 року розглянуто питання про вибори заступника Голови Вищої ради правосуддя.

Доповідаючи зазначене питання, Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк нагадав, що заступник Голови Вищої ради правосуддя обирається на засіданні Ради відповідно до статті 23 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» та в порядку, визначеному главою 2 Регламенту Вищої ради правосуддя.

Згідно зі статтею 23 Закону Вища рада правосуддя за поданням Голови Вищої ради правосуддя обирає його заступника з числа членів Вищої ради правосуддя строком на два роки. Якщо Головою Вищої ради правосуддя обраний суддя, заступник обирається з числа членів Вищої ради правосуддя, які не є суддями або суддями у відставці.

Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк вніс подання про обрання на посаду заступника Голови Вищої ради правосуддя члена Вищої ради правосуддя Вадима Беляневича.

Нагадаємо, що згідно з рішенням Вищої ради правосуддя від 2 лютого 2017 року № 183/0/15-17 посаду заступника Голови Вищої ради правосуддя обіймав член Вищої ради правосуддя Беляневич Вадим Едуардович. 2 лютого 2019 року строк його адміністративних повноважень закінчився.

За результатами таємного голосування заступником Голови Вищої ради правосуддя обрано Вадима Беляневича. У таємному голосуванні взяли участь 18 членів ВРП, за результатами підрахунку голосів лічильна комісія встановила, що за кандидатуру Вадима Беляневича проголосувало 16 членів Ради, що становить більше половини від її конституційного складу.

 

Прес-центр судової влади України