Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Призначено наступне засідання у справі «2 травня»

04 лютого 2019, 17:09

     Сьогодні, 4 лютого 2019 року у Миколаївському апеляційному суді відбулось судове засідання по справі «2 травня», в якому колегія суддів розглянула клопотання захисниці про перенесення розгляду справи у зв’язку з тим, що вона на даний час хворіє.

     Заслухавши думку учасників судового розгляду Миколаївським апеляційним судом прийнято рішення про оголошення перерви до 10:00 18 березня 2019 року.

      З кінця лютого 2018 року відбулось 10 судових засідань та ще жодного разу не вдалось зібрати усіх виправданих та їх захисників. У зв’язку з цим, слід звернути увагу на явку учасників судового процесу. Більшість виправданих, які належно повідомлені про дату та час судового засідання систематичнона на них не з’являються, при цьому не повідомляють про поважні причини неявки. У зв’язку з цим розгляд справи уже неодноразово переноситься на іншу дату.

      У судовому засіданні яке відбулось 5 жовтня 2018 року з урахуванням того, що семеро із 19 виправданих ще жодного разу не прибували на судові засідання, які призначались та при цьому не повідомляли про вагомі причини неявки колегією суддів постановлено ухвалу про застосування приводу до таких виправданих, як: Альошин О.А., Власенко В.С., Зайцев О.І., Рудик С.М., Сакауков М.В., Суханов О.М. та Шапка О.В.

      Так, відповідно до частини 4 статті 401 КПК України обвинувачений підлягає обов’язковому виклику в судове засідання для участі в апеляційному розгляді, якщо в апеляційній скарзі порушується питання про погіршення його становища або якщо суд визнає обов’язковою його участь, а обвинувачений, який утримується під вартою, - також у разі, якщо про це надійшло його клопотання.

     Оскільки в апеляційній скарзі прокурор ставиться питання про погіршення становища виправданих, то їх участь у апеляційному провадженні є обов’язковою.

      Нагадаємо, що у провадженні Миколаївського апеляційного суду знаходиться кримінальне провадження за апеляційною скаргою прокурора відділу прокуратури Одеської області Купріної І.В. на вирок Іллічівського міського суду Одеської області від 18 вересня 2017 року відносно Альошина О.А., Власенка В.С., Глізнуци С.А., Грищука Є.В., Гулія Є.Б., Дзюбенка О.О., Довженкова С.О., Ємелянова М.І., Зайцева О.І., Зібницького В.В., Ковшова П.В., Корчинського С.М., Мефьодова Є.І., Михайлова В.Г., Романюка В.В., Рудика С.М., Сакаукова М.В., Шапки О.В., яким останніх виправдано за частиною 2 статті 294 КК України, та Суханова О.М. виправдано за частиною 2 статті 294, частиною 2 статті 263 КК України, у зв'язку з недоведеністю, що кримінальне правопорушення вчинене обвинуваченими.

 

За повідомленням прес-служби суду