Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрювані у розбійних нападах на відділення національної лотереї залишуться під вартою

04 лютого 2019, 16:55

Сьогодні, 4 лютого 2019 року Миколаївський апеляційний суд завершив розгляд апеляційних скарг захисника в інтересах двох підозрюваних на ухвали слідчого судді Ленінського районного суду міста Миколаєва від 12 та 15 січня 2019 року, якими до підозрюваних застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

За результатами розгляду справ обидвом підозрюваним залишено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У судових засіданнях захисниця підтримала подані апеляційні скарги. Просила суд скасувати ухвали слідчого судді Ленінського районного суду міста Миколаєва, які вважає незаконними, необгрунтованими та такими що прийняті всупереч нормам КПК України. Вказала, що у підозрюваних є постійне місце проживання, міцні соціальні зв’язки, а ризики є необгрунтовані та непідтверджені доказами.

 Підозрювані підтримали позицію захисника, додаткових пояснень ненадавали.

Прокурор заперечувала проти задоволення апеляційних скарг. Вказала, що оскаржувані рішення є законні та обгрунтовані, оскільки суд виніс рішення з урахуванням положень КПК України. Зазначила, що судом було враховано спосіб життя підозрюваних та те, що наданий  час існують ризики передбачені статтею 177 КПК України, а саме:

     - переховування від органів досудового розслідування.

     - вчинити інше кримінальне правопорушення;

     - можливість незаконного впливу на свідків або спотворення предметів, які можуть мати значення для досудового розслідування.

Двоє громадянин органами досудового розслідування підозрються у вчиненні кримінального правопорушення, передбачененого частиною третьою статті 187 Кримінального кодексу України - напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу, або з погрозою застосування такого насильства (розбій) поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище.

Окрім цього 22-річний додаткого підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 15 та пунктом 6 частини другої статті 115 Кримінального кодексу України - замах на вчинення злочину є закінченим, якщо особа виконала усі дії, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця, але злочин не було закінчено з причин, які не залежали від її волі, умисне вбивство з корисливих мотивів.

Двоє громадянин підозрюються у тому, що 9 грудня 2018 року проникли до приміщення національної лотереї та погрожуючи предметом, схожим на гранату, вчинили розбійний напад на вказаний заклад. У результаті нападу, вони заволоділи грошовими коштами в сумі 30 000 грн. та скрились.

Крім цього, 6 січня 2019 року вони проникли до відділення національної лотереї у місті Миколаєві та погрожуючи співробітникам вказаного закладу, намагалися заволодіти грошовими коштами. Адміністратор закладу почав чинити опір та у результаті отримав 2 вогнепальних поранення. В результаті вчинення розбійного нападу вони заволоділи грошовими коштами в розмірі 200 000 грн., 300 доларів США та особистими цінними речами потерпілого.

 

      За повідомленням прес-служби суду