Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оновлено Електронний реєстр прес-служб судів України

04 лютого 2019, 11:53

На порталі "Судова влада України" оприлюднено оновлений Електронний реєстр прес-служб судів України.

 

З 2018 року Прес-центр судової влади України веде єдиний Електронний реєстр прес-служб судів України. Проект створено у взаємодії з Українсько-канадським Проектом підтримки судової реформи в Україні. Інформація у реєстрі оновлюється щоквартально за повідомленням прес-служб судів. Каталог розміщений на веб-порталі «Судова влада України» у розділі «Прес-центр».

«Ми розуміємо, наскільки важливим для ЗМІ є дотримання балансу думок у публікації чи сюжеті, точності у подачі інформації та можливість отримати таку інформацію вчасно. Цей проект – наш крок назустріч медіа у розвитку інформаційної взаємодії та поширенні правдивої інформації про діяльність системи правосуддя, – розповідає керівник Прес-центру судової влади України Оксана Лисенко.

Електронний реєстр прес-служб судів України – це каталог, який містить контактну інформацію усіх прес-секретарів судів та суддів-спікерів і дає змогу швидко знайти потрібну особу, відповідальну за взаємодію з медіа».

На сьогодні прес-секретарі або особи, які виконують обов`язки з комунікації зі ЗМІ діють у кожному суді. Згідно із Реєстром станом на 1 лютого 2019 року в українських судах обрано понад 750 суддів-спікерів.

Суддя-спікер – суддя, уповноважений виконувати повноваження, спрямовані на реалізацію комунікаційної стратегії суду, висвітлювати офіційну позицію від імені суду, брати участь у публічних заходах за участю представників засобів масової інформації тощо. Суддя-спікер обирається зборами суддів із числа суддів суду.

Інститут судді-спікера для розвитку судових комунікацій був впроваджений рішенням Ради суддів України від 12 березня 2015 року №14 на виконання рекомендацій Міжнародної конференції «Зміцнення довіри до судової влади через покращення взаємної комунікації».

Нагадаємо, що вперше реєстр було створено та презентовано у рамках співпраці судів із засобами масової інформації на Другому загальнонаціональному форумі «Незалежні суди та вільні ЗМІ: розширення можливостей співпраці», який відбувся 26 червня 2018 року у місті Києві.

Форум як майданчик для обговорення нагальних питань взаємодії судів та медіа було засновано низкою судових інституцій та журналістських організацій. Участь у заході беруть судді-спікери, прес-секретарі судів, представники медіа-спільноти, українські та міжнародні експерти. З 2017 року форум проводиться щорічно.

Прес-центр судової влади України