Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Звернення зборів суддів Ленінського районного суду м. Миколаєва з приводу трагедії, що сталася біля входу у приміщення суду

31 січня 2019, 12:41

З приводу трагедії, яка сталась на порозі Бізнес-Центру 30 січня 2019 року, - колектив Ленінського районного суду м. Миколаєва шокований подіями, що відбулися вчора біля входу у приміщення Бізнес-Центру та приносить свої щирі співчуття родичам та друзям загиблих!

Ця подія дає підстави зробити висновок, що працівники апарату суду, судді,  учасники судових процесів та відвідувачі суду не можуть почуватися в безпеці у приміщенні суду та не застраховані від повторення такої трагедії в будь – який час стосовно них особисто.

Суд розташований в приміщені Бізнес - Центру, займає в ньому окремі 2, 3 та 4 поверхи, не має повноцінної охорони (охороняється один поверх з трьох), має металошукач, який встановлено на другому поверсі і який не працює.

Зробити  периметр охорони, обмежити доступ сторонніх безпосередньо до приміщень суддів або приміщень, які мають виключне функціональне призначення,  в наявних умовах не має можливості.

Вважаємо, що трагедію, яка сталася, певною мірою можливо було б уникнути, якби  розташування суду (його відокремлення) відповідало наявним міжнародним стандартам, уявленням про безпеку та символ правосуддя, беззаперечно мало належну охорону самого приміщення та  периметру будівлі.

У Положенні про Службу судової охорони (затвердженому 21 грудня 2017 року) прямо зазначений обов’язок забезпечення Службою безпеки учасників судового процесу. У грудні 2018 року був лише призначений начальник цієї Служби, а питання про початок функціонування цієї служби окресленої перспективи немає.

Отже, в теперішніх умовах, суд не має змоги відповідати за безпеку як власних працівників, так і відвідувачів, що викликає непокоєння зборів суддів та з приводу чого керівництво суду неодноразово зверталось до ДСА України для вирішення зазначених проблем.

 

Збори суддів Ленінського районного суду м. Миколаєва