Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Триває розгляд справи за обвинуваченням керівника апарату Центрального районного суду м. Миколаєва

31 січня 2019, 10:05

Сьогодні, 31 січня 2019 року суддею Ленінського районного суду м. Миколаєва  було розглянуто заяву захисника про відвід головуючому судді у кримінальному провадженні на підставі обвинувального акту по обвинуваченню керівника апарату Центрального районного суду м. Миколаєва у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною першою статті 190 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство)) та частиною четвертою статті 27, частиною другою  статті 15, частиною третьою статті 369 Кримінального кодексу України (підбурювання потерпілої до замаху на надання неправомірної вигоди – службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища), з підстав порушення порядку визначення судді для розгляду справи, в зв'язку з тим, що вказане провадження, як підслідне Національному антикорупційному бюро України, може розглядатися колегіально у складі трьох суддів. 

Суд вважав, що визначення суддів для розгляду кримінального провадження по обвинуваченню керівника апарату Центрального районного суду м. Миколаєва здійснено з порушенням вимог пунктів 2.3.23 Положення про автоматизовану систему документообігу суду, а так і частини третьої  статті 35 Кримінального процесуального кодексу України, що є підставою для відводу судді, передбаченою пункту п'ятого частини першої статті 75 Кримінального процесуального кодексу України, а тому задовольнив заяву захисника про відвід головуючого судді.

Ухвала оскарженню не підлягає.

З інформацією щодо тексту ухвали можно ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа № 489/7862/18).

 

За повідомленням прес-служби суду