Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Одна загальна ціль, як правоохоронних органів так і суду, - захист порушених інтересів» ,- голова Хмельницького міськрайонного суду Тетяна Бацуца

28 січня 2019, 15:26

Голова Хмельницького міськрайонного суду – Бацуца Т.М. 25 січня 2019 року  взяла участь  у координаційній нараді керівників  правоохоронних  органів міста Хмельницького.

Учасниками  координаційної наради  виступили: керівник Хмельницької місцевої прокуратури -  Заяц Валерій;

начальник Хмельницького ВП ГУНП в Хмельницькій області – Онісьєв Валерій;

начальник Управління патрульної поліції в Хмельницькій області – Роо Олег;

начальник Хмельницького МРВ філії Державної установи «центр  пробації у Хмельницькій області – Данілов Андрій та його заступник  Вінярський Валентин.

Запрошеними були також: Бондаренко  Андрій -  заступник Хмельницького  міського голови та перший заступник прокурора області -  Ромась Сергій, а також ряд прокурорів  від місцевої прокуратури  та ряд посадовців  від Хмельницького ВП ГУНП в Хмельницькій області.

Учасники наради зібрались аби обговорити  стан попередження і протидії  злочинності та корупції, виявлення, розкриття та розслідування  кримінальних правопорушень.

Так, голова Хмельницького міськрайонного суду – Тетяна Бацуца зазначила:

« Хмельницький міськрайонний суд, є тим органом, який «підсумовує плоди роботи правоохоронних органів» і від того, яка між нами існує співпраця, залежить кінцевий її результат.

За минули рік суд  розглянув понад  40 000 матеріалів всіх видів судочинства. У 2019 році за перший місяць роботи  ми вже можемо відмітити   збільшення кількості справ, що надходять на розгляд.»

Під час свого виступу Бацуца Т.М.  озвучила  усі ті недоліки і проблеми, які виникають щоденно в роботі, зокрема,  розкрила тему допустимості доказів  та останню правову позицію Верховного Суду щодо вказаного питання. Зупинились голова суду також і на якості складання   обвинувальних актів, озвучила найтиповіші недоліки, які потім унеможливлюють розгляд справ суддями.

Також голова суду  наголосила на причини, що мають наслідком «затягування» розгляду справ, які є і зі сторони обвинувачення, так і інших учасників процесу, зокрема це і  заміна прокурорів, незнання  матеріалів справи ними, пасивність в процесі,  ненадання доказів, незабезпечення явки потерпілих, свідків, невиконання ухвал про приводи останніх,тощо,   на що  просила звернути  увагу та забезпечити все ж таки змагальність процесу.

В процесі наради  учасники  обговорили думки  кожного щодо  шляхів вирішення тих чи інших питань, а також було   прийнято постанову за наслідком проведеної наради, в якій передбачено комплекс мір та заходів щодо  зміцнення  законності та профілактики злочинності.

 

За повідомленням прес-служби суду