Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Третій апеляційний адміністративний суд підготував відеоінструкцію "Як перевірити себе у списку виборців?"

28 січня 2019, 12:35

З 31 грудня 2018 року відповідно до Постанови Верховної Ради України від 26.11.2018 року № 2631-VIII «Про  призначення чергових виборів Президента України на неділю 31 березня 2019 року» в Україні розпочався виборчий процес.

Згідно із частиною першою статті 103 Конституції України Президент України обирається громадянами України на основі загального, рівного та прямого права шляхом таємного голосування строком на 5 років.

Конституцією України та Законом також встановлено, що право голосу на виборах Президента України мають громадяни, яким на день виборів виповнилося 18 років. Кожен громадянин має лише один голос і використати його він може лише на тій дільниці, де громадянин включений до списку виборців.

Перевірити чи є Ви у списку виборців можна кількома способами:

  • перевірте свої дані в іменному запрошенні на вибори (воно повинно бути доставлено Вам дільничною виборчою комісією не пізніш як за 10 днів до дня голосування (не пізніш як за 3 дні до дати повторного голосування);
  • перевірте свої дані у списку виборців (надається для загального ознайомлення у приміщенні дільничної виборчої комісії, до якої ви відноситесь за зареєстрованим місцем проживання);
  • у будь-який робочий день прийдіть із паспортом до відділу ведення Державного реєстру виборців за Вашим зареєстрованим місцем проживання;
  • через інтернет.

Як саме за допомогою інтернету перевірити чи включені Ви до списку виборців - дивіться у ВІДЕОІНСТРУКЦІЇ, яку підготували працівники Третього апеляційного адміністративного суду.

Якщо все добре і Ви є у списку виборців та закріплені за певною дільницею, то у день голосування з 8-ї ранку і до 20-ї вечора приходьте з паспортом громадянина України на виборчу дільницю за Вашим зареєстрованим місцем проживання.

За повідомленням прес-служби суду