Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У справі про перегляд розміру застави щодо підозрюваного у вбивстві екс-начальника митниці оголошено перерву

22 січня 2019, 17:17

    Сьогодні, 22 січня 2019 року Миколаївський апеляційній суд продовжив розгляд апеляційної скарги прокурора на рішення Заводського районного суду міста Миколаєва від 15 січня 2019 року, яким до Фільцева О.О. застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 13 березня 2019 року з можливістю внесення застави у розмірі 576 300 грн. та покледенням ряду обов’язків у разі її внесення.

     У судове засідання адвокати підозрюваного Фільцева знову не з’явились, при цьому, неповідомили про причини їх неявки. Сам підозрюваний вказав щоб суд приймав рішення та здійснював розгляд справи без участі його захисників.

     Відповідно до положень частини другої статті 52 КПК України участь захисника є обов’язковою у кримінальному провадженні щодо особливо тяжких злочинів.

     Так, Фільцев О.О. органами досудового розслідування підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною четвертою статті 190 Кримінального кодексу України - заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

    Відповідно до статті 12 Кримінального кодексу України дане кримінальне правопорушення відноситься до особливо тяжкого злочину. Отже, участь захисника у судовому засіданні в апеляційній інстанції є обов’язковою.

     З’ясувавши думку учасників судового провадження апеляційним судом було прийнято рішення про залучення адвоката із системи Безоплатної вторинної правової допомоги для його участі у окремій процесуальній дії, а саме: участь адвоката у судовому засіданні в Миколаївському апеляційному суді.

     У зв’язку з цим судом оголошено перерву до 16:00  22 січня 2019 року.

     Про подальший рух справи буде повідомлено додатково.

 

За повідомленням прес-служби суду