Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП ухвалила відрядити для здійснення правосуддя трьох суддів

22 січня 2019, 12:17

22 січня 2019 року Вища рада правосуддя розглянула матеріали про відрядження як тимчасове переведення трьох суддів.

До Вищої ради правосуддя надійшло подання Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з рекомендацією про відрядження суддів для здійснення правосуддя до іншого суду того самого рівня і спеціалізації.

Комісія розглянула питання та прийняла рішення про внесення до Вищої ради правосуддя подання з рекомендацією про відрядження суддів для здійснення правосуддя із додержанням порядку його прийняття, за згодою суддів на відрядження та на підставі визначених Порядком відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації (як тимчасового переведення), затвердженим рішенням Вищої ради правосуддя від 24 січня 2017 року № 54/0/15-17 (далі – Порядок), і наявних у Комісії матеріалів, про що свідчать додані до подання документи.

Комісія дійшла висновку, що відрядження суддів надасть змогу врегулювати навантаження суддів та забезпечить належні умови для доступу до правосуддя у відповідних судах.

Відповідно до пункту 6 розділу IV Порядку за результатами розгляду подання Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Вища рада правосуддя ухвалює рішення про відрядження судді.

З огляду на викладене Вища рада правосуддя ухвалила відрядити з 6 лютого 2019 року для здійснення правосуддя суддів:

Попаснянського районного суду Луганської області Лизенко Ілону Василівну – до Решетилівського районного суду Полтавської області строком на один рік;

Рубіжанського міського суду Луганської області Кобзаря Юрія Юрійовича – до Ширяївського районного суду Одеської області строком на шість місяців;

Тернівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Дудікова Андрія Володимировича – до Тростянецького районного суду Вінницької області строком на один рік.

 

Прес-центр судової влади України