Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

16 осіб притягнуто Новокаховським міським судом до відповідальності за невиконання батьківських обов’язків

22 січня 2019, 10:31

Протягом 2018 року на розгляді Новокаховського міського суду Херсонської області перебувала 71 справа про притягнення осіб до відповідальності за ст. 183-1 (Несплата аліментів), та 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей)  Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Надійшло у 2018 році до суду справ про притягнення осіб до адміністративної відповідальності за несплату аліментів – 39, було повернуто для належного оформлення 29 справ, за результатами розгляду 10 справ закрито, з них, 9 - у зв’язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення, 1 - у зв’язку з закінченням строків накладення адміністративного стягнення.

Справ про невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей у 2018 році надійшло до суду 32, з них, було повернуто для належного оформлення 12, розглянуто 19, розгляд 3 справ закрито: 1 - у зв’язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення, 2 - у зв’язку з закінченням строків накладення адміністративного стягнення, у 16 справах накладено стягнення у вигляді штрафу на 16 осіб на загальну суму 3995 грн.

З 16 осіб, притягнутих у 2018 році до відповідальності за ст. 184 КУпАП (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей), 15- жінки.

Нагадаємо, що Законом України від 07 грудня 2017 року № 2234-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів» зі змінами в редакції Закону № 2475-VIII від 03.07.2018 було запроваджено новий дієвий механізм притягнення до відповідальності осіб за несплату аліментів та ухилення в подальшому порушників від відбування призначеного стягнення за несплату аліментів, посилено відповідальність за несплату аліментів.

Цим Законом, зокрема, було внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, доповнено статтею 183-1, відповідно до якої несплата аліментів на утримання дитини, одного з подружжя, батьків або інших членів сім’ї, що призвела до виникнення заборгованості, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за шість місяців з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання, тягне за собою виконання суспільно корисних робіт на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин.

 

Фото із мережі Інтернет

 

За повідомленням прес-служби суду