Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Вознесенському міськрайонному суді Миколаївської області студенти юридичних факультетів проходять виробничу практику

22 січня 2019, 10:02

Правова освіта має важливе значення у вихованні в громадян поваги до закону і прав людини, тому Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області  не залишається осторонь в процесі навчання та виховання майбутньої правової інтелігенції та завжди відкритий до співпраці з молодим поколінням.

Проходження студентами юридичних спеціальностей практики в суді  є не просто одним із заходів правового виховання та підвищення загального рівня правової культури, а й можливістю для майбутніх правників визначитись із професійною долею та з власної точки зору сформувати враження про судову систему.

Саме тому двері Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області  завжди відкриті для студентів  вищих навчальних закладів, що готують спеціалістів в галузі права. Як результат - протягом року в суді проходять практику студенти, які обрали професію юриста та закріплюють теоретичні знання практичними навиками. І на сьогодні у  Вознесенському міськрайонному  суді  Миколаївської області проходять навчальну практику студенти ІІI курсу Національного університету «Одеська юридична академія».

Під час проходження практики, студенти під керівництвом досвідчених фахівців набудуть практичного досвіду роботи у суді, ознайомляться з організаційною структурою суду та набудуть навичок роботи працівника апарату суду. 

Крім того, студенти-правники оволодіють знаннями та навичками по роботі з комп’ютерною програмою документообігу загальних судів «Д-3»», здобудуть практичного досвіду в роботі з нормативно-методичною документацією, ознайомляться із можливістю проведення судових засідань у режимі відеоконференції, відправки учасникам процесу процесуальних документів та повісток в електронному вигляді та направлення повісток у вигляді SMS-повідомлень, оформленні матеріалів справ.

Дана практика надасть майбутнім юристам можливість брати участь в організації судового засідання та спілкуванні з учасниками судового процесу.
Сподіваємося, що досвід, набутий студентами під час практичного навчання, стане їм у майбутньому надійним підґрунтям для професійного зростання.

Переконані, що проходження практики в суді позитивно вплине на формування правосвідомості молодих громадян та в майбутньому підвищить рівень довіри до суду.

 

За повідомленням прес-служби суду