Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Харківський апеляційний суд спростовує інформацію щодо розгляду апеляційної скарги Дмитра Святаша

18 січня 2019, 16:22

        16 січня 2019 року інтернет-виданням розповсюджено інформацію із заголовком (мовою оригіналу) «Активисты призывают судью Петра Кися не нарушать закон в интересах Святаша».

         Зокрема, у статті зазначено (витяг, мовою оригіналу): «Дмитрий Святаш предпринял еще одну попытку и в этот раз ему явно повезло, ведь несмотря на данные факты Петр Кись принял к рассмотрению явно незаконную апелляционную жалобу народного депутата».

         Оприлюднена представниками ЗМІ інформація містить неперевірені факти та некоректні висловлювання, зі спотворенням фактичних обставин та явним нехтуванням зазначених у судовому рішенні обставин, текст якого розміщено в Єдиному державному реєстрі судових рішень України.

         Повідомляємо представникам ЗМІ, що до Харківського апеляційного суду 15 січня 2019 року надійшла з суду першої інстанції апеляційна скарга Святаша Д.В. на ухвалу Дзержинського районного суду міста Харкова від 12 квітня 2018 року, без матеріалів справи.         

         16 січня 2019 року ухвалою колегії суддів Харківського апеляційного суду прийнято рішення про витребування судового матеріалу, оскільки його відсутність перешкоджає вирішенню питань, передбачених цивільним процесуальним законодавством для з’ясування, чи підлягає апеляційна скарга розгляду, чи залишенню без руху для виконання недоліків, або відмові у відкритті провадження (статті 357-359 Цивільного процесуального кодексу України). Ці питання підлягають з’ясуванню лише після надходження цивільної справи до суду апеляційної інстанції.

        

         Останнім часом стали традиційними суб’єктивні публікації некоректного характеру висловлювань. Такі публікації, в яких спотворено фактичні обставини щодо проваджень у справах та зміст судових рішень, не зважаючи на безперешкодну можливість доступу до змісту судових рішень з офіційних джерел інтернет-порталів «Судова влада України» та Єдиного державного реєстру судових рішень України.

Все це має негативний вплив на сприйняття судової влади суспільством та її авторитет, призводячи до викривлення професійної діяльності суддів, не маючи за собою підтвердження та юридичної обґрунтованості.

         Звертаємося до представників ЗМІ з вимогою дотримуватись основних стандартів подачі інформації журналістами, перевіряти її достовірність, використовувати саме таку інформацію, яка безпосередньо отримана від представників прес-служб судів, та виправляти  недостовірно подану інформацію.

        

         За повідомленням прес-служби суду