Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розбійний напад в с. Добре на Миколаївщині: до суду надійшов обвинувальний акт

18 січня 2019, 12:53

Вчора, 17 січня 2019 року до Ленінського районного суду м. Миколаєва надійшов обвинувальний акт відносно двох мешканців Миколаївщини, яких обвинувачують у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених частиною третьою статті 187 Кримінального кодексу України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням у приміщення) та частини першої статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне придбання, носіння, зберігання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу).

Зазначимо, що за версією слідства, 3 листопада 2018 року в нічний час, обвинувачені знаходились в с. Добре Баштанського району Миколаївської області, де вирішили заволодіти чужим майном, так вони відкрили частину металевих воріт в одному з домоволодінь, підійшли до гаражу, відкрили вхідні двері та проникли в приміщення гаражу, з якого стали виносити зварювальний інвертор. В цей час з будинку вийшла потерпіла, яка почала рухатись за ними та стала вимагати, щоб обвинувачені залишили на місці її майно та покинули її домоволодіння, на що обвинувачені не відреагували та продовжили рухатись в бік вулиці, де стояв мотоцикл, на якому вони приїхали. Далі вони помістили викрадене на мотоцикл, після чого обвинувачений В. взяв у руки дерев’яну биту та почав погрожувати потерпілій нанесенням тілесних ушкоджень та підійшовши до воріт, наніс декілька ударів битою по воротам. Після цього, потерпіла закрила ворота та зайшла у будинок, а обвинувачені сіли на мотоцикл та залишили місце вчинення злочину.

Також, за версією слідства, обвинувачений В.  мав при собі пістолет, який у невстановлений день придбав у невстановленої особи, та на який не мав дозволу. Обвинувачений намагаючись уникнути відповідальності, після того як помітив поліцейських, викинув пістолет в лісопосадку. Однак, при проведенні огляду лісопосадки, поліцейські виявили та вилучили цей пістолет.

Відносно обвинувачеих застосований запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Автоматизованою системою документообігу суду визначено головуючого суддю – Крутія Юрія Петровича.

 

За повідомленням прес-служби суду