Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд залишив під вартою оперуповноваженого СКР Заводського ВП ГУНП в Миколаївській області

17 січня 2019, 14:46

      Сьогодні, 17 січня 2019 року колегією суддів Миколаївського апеляційного суду розглянуто апеляційну скаргу захисника в інтересах підозрюваного А. на ухвалу слідчого судді Заводського районного суду м. Миколаєва від 10 січня 2019 року, якою підозрюваному продовжено строк тримання під вартою з залишенням права внесення застави.

     В судовому засіданні захисник підтримав апеляційну скаргу у повному обсязі. Просив колегію суддів скасувати ухвалу слідчого судді та обрати підозрюваному запобіжний захід, не пов’язаний із триманням під вартою або зменшити розмір застави з урахуванням розміру доходів підозрюваного. Вказав, що ризики передбачені статтею 177 КПК України є необгрунтованими, недоведеними повністю, та у підозрюваного тісні соціальні зв’язки з сім’єю. Також, захисник зазначив, що сума застави 500 000 грн. є непідємною для підозрюваного та його сім’ї, оскільки за час роботи у правохоронних органах його дохід становив близько 150 000 грн.

      У судових дебатах захисник просив суд взяти до уваги, що у його підзахисного незадовільний стан здоров’я.

   

    Прокурор заперечував проти задоволення апеляційної скарги захисника. Вказав, що ухвала слідчого судді Заводського районного суду м. Миколаєва є обґрунтованою та законною, а апеляційна скарга захисника - необгрунтована. Вказував, що підозра є обгрунтована та підтверджується зібраними доказами, а наявні ризики не зникли.

 

     За результатами апеляційного розгляду Миколаївським апеляційним судом постановлено ухвалу, якою апеляційну скаргу захисника в інтересах підозрюваного А. залишено без задоволення, а ухвалу слідчого судді Заводського районного суду м. Миколаєва від 10 січня 2019 року залишено без змін.

 

      Нагадаємо, що, згідно пред’явленої підозри, у березні 2018 року, 26-річний оперуповноважений СКП Заводського ВП ГУНП в Миколаївській області, володіючи злочинними зв’язками з особами, які займаються незаконним обігом психотропних речовин, переслідуючи мету незаконного збагачення, обрав у якості джерела прибутку діяльність, пов’язану з незаконним придбанням, зберіганням з метою збуту, а також незаконним збутом на території міста Миколаєва та Миколаївської області – амфетаміну.

      З метою реалізації свого плану, А. залучив до злочинної діяльності громадян Г.  та  Ж., осіб які ніде не працювали, та бажали отримувати прибуток від незаконного збуту та обігу психотропних речовин.

      Так, діючи у складі організованої групи, А. з вказаними громадянами впродовж травня – липня 2018 року, закуповували психотропну речовину – амфетамін, який зберігали з метою подальшого збуту, та під час проведення контролю за вчиненням злочину у формі оперативної закупки, незаконно збували її споживачам, отримуючи за це кошти.

 

     За вказані дії, 26-річний громадянин органами досудового розслідування підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 307 КК України - незаконне придбання, зберіганні з метою збуту, а також у незаконному збуті психотропних речовин (амфетаміну), обіг яких обмежено, вчинене повторно, організованою групою.  

      Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

 

За повідомленням прес-служби суду