Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Правопорушник, який випив напої у супермаркеті не заплативши за них, заплатить штраф

17 січня 2019, 10:40

16 січня 2019 року суд визнав винним громадянина Ш. у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених частиною першою статті 51 та статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення (дрібне викрадення чужого майна шляхом крадіжки та дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях) та застосував до нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 340 грн.

До Скадовського районного суду надійшло три протоколи про адміністративні правопорушення стосовно громадянина Ш. Згідно із цими протоколами, 20.12.2018 близько 19:15 год. Ш., перебуваючи в маркеті «Фреш» у місті Скадовську вжив не оплативши три пляшки алкогольного напою «Лонгер» вартістю 35 грн. за одну на загальну суму 105 грн., чим вчинив правопорушення, відповідальність за яке передбачена за частиною 1 статті 51 КУпАП.

20.12.2018 близько 20:50 год. Ш., перебуваючи в маркеті «АТБ» у  м. Скадовськ вжив не заплативши сік «Садочок» об’ємом 0,200 мл. вартістю 5,80 гривень, чим вчинив правопорушення, відповідальність за яке передбачена за частиною 1 статті 51 КУпАП. Крім того, перебуваючи у громадському місці, а саме у приміщенні зазначеного маркету «АТБ», висловлювався нецензурною лайкою, чим порушив громадський порядок і спокій громадян, за що передбачена відповідальність за статтею 173 КУпАП.

У судовому засіданні Ш. вину визнав та погодився з викладеними у протоколах обставинами.

Застосовуючи до правопорушника стягнення, судом враховано обставини справи, особу правопорушника, відсутність обставин, що обтяжують відповідальність, визнання Ш. своєї вини, що визнано судом як обставину, що пом’якшує відповідальність.

Суд вважав необхідним притягнути Ш. до адміністративної відповідальності, передбаченої частиною першою статті 51, статтею 173 КУпАП та піддати його адміністративному стягненню в межах санкції, встановленої за більш серйозне правопорушення з числа вчинених, яким є останнє з перелічених - дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях.

«Згідно статті 36 КУпАП при вчиненні кількох правопорушень, стягнення накладається в межах санкції, встановленої за більш серйозне правопорушення з числа вчинених», - зазначено у постанові суду.

Крім штрафу в розмірі 340 грн. правопорушникові доведеться сплатити і судовий збір у розмірі 384 грн. 20 коп.

Постанова не набрала законної сили та може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 10 днів.

Пошук в ЄДРСР судового рішення у вказаній справі можна здійснити за номером 663/19/19.

За повідомленням прес-служби суду