Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Верховному Суді обговорили навчання суддів щодо змін у форматі судових рішень

16 січня 2019, 15:27

14 січня 2019 року Секретар Великої Палати Верховного Суду Всеволод Князєв, суддя ВП ВС Дмитро Гудима, суддя Касаційного господарського суду у складі ВС Іван Міщенко та суддя Касаційного кримінального суду у складі ВС Аркадій Бущенко зустрілися з представниками Національного суддівського інституту Канади (НСІ) українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи.  

Темою зустрічі стало обговорення подальшої співпраці Верховного Суду та НСІ для вдосконалення форми та структури судових рішень.

Раніше делегація суддів Верховного Суду відвідала Канаду для спільної розробки з іноземними експертами навчальної програми для суддів щодо написання судових рішень та проведення відповідних тренінгів.

На думку Секретаря ВП ВС Всеволода Князєва, створення новітньої форми написання судових рішень є дуже важливим та актуальним для України, адже це дасть змогу зробити рішення простішими та зрозумілішими для широкого загалу. Для досягнення якісного результату навчання мають пройти не лише судді Верховного Суду, а й судді першої та апеляційної інстанцій.

Судді ВС Дмитро Гудима, Іван Міщенко та Аркадій Бущенко зауважили, що навчання слід розпочати вже найближчим часом. Однак для цього необхідно внести певні зміни у запланований формат навчання. Крім того, залучення іноземних тренерів, які зможуть надати об’єктивну оцінку якості судових рішень та пояснити, як зробити тексти простішими й зрозумілішими, сприятиме запровадженню нового формату рішень. 

Директор з правових та навчальних  питань Групи міжнародного співробітництва НСІ Дональд Чіассон погодився, що в програму треба внести певні зміни для її кращої адаптації.

У зустрічі також взяли участь директор Групи міжнародного співробітництва Бренда Каппер, керівник Проекту підтримки судової реформи Любомир Маркевич, експерт цього Проекту  Валентина Ростопіра та начальник відділу міжнародно-правової взаємодії Верховного Суду Ліна Губар.

 

За повідомленням прес-служби суду