Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Приазовський районний суд Запорізької області спростовує недостовірну інформацію, оприлюднену у газеті «Приазовская новь»

15 січня 2019, 10:40

9 січня 2019 року у газеті «Приазовская новь» (випуск № 2) опубліковано статтю під назвою «Суд отменил результаты тендера».

У вказаній статті зазначено, що Приазовський районний суд Запорізької області встановив порушення при проведенні торгів на будівництво водопроводу від села Ботієво до села Приморський Посад. При цьому, вказано, що суд оштрафував головного бухгалтера Ботіївської сільської ради на суму 11900 грн., скасувавши результати тендеру.

Приазовський районний суд Запорізької області заявляє, що опублікована у статті інформація в частині скасування судом результатів тендеру, не відповідає дійсності.

Так, 19 грудня 2018 року Приазовським районним судом Запорізької області винесено постанову у справі № 325/1974/18, якою члена тендерного комітету (головного бухгалтера) Ботіївської сільської ради визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 164-14 КУпАП, і на неї накладено стягнення у виді штрафу в сумі 11 900 грн. Вчинене правопорушення пов’язано з порушенням законодавства про закупівлі, і було виявлено контролюючим органом при проведенні планової виїзної ревізії сільського бюджету та фінансово-господарської діяльності Ботіївської сільської ради.

З текстом постанови суду можна ознайомитись за посиланням: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/78653748

Проте, судом не вирішувалось питання скасування результатів тендеру, і поширена про це інформація є недостовірною.

Приазовський районний суд Запорізької області  звертає увагу представників ЗМІ, що поширення неправдивої та недостовірної інформації, нехтування правами та інтересами юридичних та фізичних осіб (а саме презумпції невинуватості), висловлювання необґрунтованих обвинувачень на адресу суду з метою дискредитації судової гілки влади свідчать про недостатність професіоналізму, моральних якостей та правової культури.

В майбутньому перед поширенням інформації про Приазовський районний суд Запорізької області для перевірки її достовірності просимо журналістів обов’язково звертатися до прес-служби суду.

За повідомленням прес-служби суду